Smiltsērkšķu dzeramais jogurts
13. jan. 2021,
Nav komentāru
- 450 gr raudzēts bezpiedevu jogurts
- 80 gr medus
- 50 gr svaigi vai saldēti smiltsērkšķi
Sasaldētās ogas atlaidinām. Sablenderē ogas un izkāš caur sietiņu.
Visas sastāvdaļas sajaucam kopā un dzēriens gatavs baudīšanai.
Medus biskvīts
12. jan. 2021,
Nav komentāru
- 5 olas
- 100 gr kviešu milti
- 100 gr medus
- 1/2 tēj.k. cepamais pulveris
Olu dzeltenumus samaisa ar medu un izsijātiem miltiem, cepamo pulveri.
Iecilā stingri saputotus olu baltumus.
Veidnē ieklāj cepamo papīru un cepj 180 C° zeltaini brūnu.
Biskvīts gatavs garnēšanai. Es pagatavoju no saldētām jāņogām ievārījumu ar medu un izkausēju šokolādi ar medu.
Vistas fileja saldskābā tomātu mērcē
12. jan. 2021,
Nav komentāru
- 500 gr vistas filejas
- 510 gr saldā tomātu mērce
- 500 ml-1 l rafinēta eļļa cepšanai (viss atkarīgs no katla diametra, jo mazāks diametrs, jo mazāk eļļas)
- 2 ēd.k. kartupeļu cietes
- 2 ēd.k.sojas mērce
- 1 gb liels sīpols
- 1-2 ēd.k. sezamas sēklas
Sīpolus sagriež palielos gabalos un liek cepties un nelielas uguns uz pāris minūtēm. Pielej klāt tomātu mērci un pieber pēc garšas sāli. Visu nedaudz pasautē, ņem nost no uguns. Uzkarsē katliņā eļļu un liek pa dažiem gabaliņiem, jo liekot pārāk daudz vistas gabaliņi sacepsies vienā lielā gabalā.
Izcepto vistiņu liek uz salvetes lai notek liekā eļļa. Vistu liek klāt tomātu mērcei un apber ar sezamas sēkliņām.
Bezpiedevu jogurta saldējums ar ogām
12. jan. 2021,
Nav komentāru
- 120gr saldētu vai svaigu ogu
- 100gr medus
- 450 gr bezpiedevu jogurts
Sagatavoto masu lejam saldējuma trauciņos un saldējam līdz rītam.
Lai varētu vieglāk izņemt no trauciņiem, formiņu pāris sekundes paturam karstā ūdenī.
Auzu pārslu putra bez vārīšanas
12. jan. 2021,
Nav komentāru
Sātīgas un gardas brokastis
* 50gr pilngraudu auzu pārslas
* 1gb banāns
* 1 tēj.k. čia sēklas
* 200ml kokosa piena
* sauja saldētas vai svaigas ogas
* 1ēd.k. medus
Ja medus ir sakristalizējies (ciets) ieliekam bļodiņā un peldinām karstā ūdens peldē, tā lai paliek mīksts.
Visas sastāvdaļas sajaucam kopā un liekam līdz rītam lai piebriest. Pirms ēšanas vēlreiz apmaisām un varam baudīt sātīgās brokastis.
Labu apetīti!!!
Zemeņu un banānu smūtījs
10. jan. 2021,
Nav komentāru
- medus
- zemenes svaigas vai saldētās(atlaidinātas)
- banāns
Visas sastāvdaļas liekam blenderī un sablenderējam.
Varam sūkt ar salmiņu vai malkot no glāzes.
Ja vēlas, medu var kombinēt kopā ar kādu sīrupu vai cukuru.
Plānās pankūkas ar medu
15. okt. 2020,
Nav komentāru
- Pagatavojam plānās pankūkas no ūdens, miltiem un olas.
- Pārlejam ar krēmveida medu vai ar šķidro medu un satinam pankūku rullītī.
Kakao
15. okt. 2020,
Nav komentāru
2 l piens
4 ēd.k. nesaldināta kakao pulvera
1 ēd.k. medus
3 saputoti olu dzeltenumi vai 1 ēd.k. kartupeļu cietes
- Pienu uzvāra.
- Pievieno ar cukuru sajauktu kakao pulveri un uzkarsē. Pasniedz tasītēs
- Kakao var pievienot arī 3 saputotus olu dzeltenumus vai 1 ēd. k. kartupeļu cietes, tad kakao būs tumīgāks.
- Pie kakao var pievienot arī mini zefīriņus (marshmallow)
Zemenes ar putukrējumu
14. okt. 2020,
Nav komentāru
400 gr zemenes saldētas vai svaigas200 gr 35% saldais krējums
100 gr medus (svaigs, krēmveida vai svaigs)
1.variants
- Ja medus sakristalizējies...lasīt
Cepta baltmaize ar olu
13. okt. 2020,
Nav komentāru
4 Baltmaizes šķēlītes2 Ola
Eļļa
Sviests
Medus
- Nedaudz sakuļ olas.
- Iemērcē iekšā pa vienai baltmaizes šķēlei un liek uzkarsētā sviestā un eļļā.
- Liekam uz salvetes lai nosusinās liekās taukvielas.
- Karstām maizītēm liek svaigu vai pikucīti sakristalizējušos medu.
P.S. Kāpēc eļļa ar sviestu? Sviestā gatavots ēdiens ir ar patīkamu piegaršu, bet sviests augstā temperatūrā sāk degt un var sabojāt ēdiena garšu. Eļļu lejam klāt pāris pilītes, jo lai sviest tik ātri nesāk degt.
Aveņu dzeramais jogurts
13. okt. 2020,
Nav komentāru
120 gr avenes svaigas vai saldētas100 gr medus
450 gr raudzētu bez piedevu jogurta