Šokolādes pudiņš
7 g
želatīns
340
ml+70 ml piens
120 g
medus
20 g
kakao pulveris
3/4
tējkarotes sāls
2
tējkarotes vanilīna cukurs
200 ml saldais
krējums 30% vai 35%
- Želatīnu aplej ar 70 ml piena.
- Katlā liek medu, kakao pulveri, sāli, lej atlikušo pienu, vāra uz mazas
uguns.
- Maisot vāra, kamēr uzvārās - aptuveni 5
minūtes.
- Pielej piena-želatīna maisījumu, kārtīgi izmaisa, pievieno vanilīnu.
- Katlu liek saldētavā, bez vāka, patur 15 minūtes.
- Tad katlu pārklāj ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī uz 3-4 stundām.
- Pirms pasniegšanas, pudiņu sakuļ viendabīgā masā, izmantojot mikseri.
- Pudiņu liek deserta trauciņos un pasniedz.
- Pasniedz ar putukrējumu, kurš saputots bez saldvielām.
(Oriģinālā recepte no www.gardedis.lv)