Vistas fileja saldskābā tomātu mērcē
- 500 gr vistas filejas
- 510 gr saldā tomātu mērce
- 500 ml-1 l rafinēta eļļa cepšanai (viss atkarīgs no katla diametra, jo mazāks diametrs, jo mazāk eļļas)
- 2 ēd.k. kartupeļu cietes
- 2 ēd.k.sojas mērce
- 2 ēd.k. medus
- 1 gb liels sīpols
- 1-2 ēd.k. sezamas sēklas
Sīpolus sagriež palielos gabalos un liek cepties un nelielas uguns uz pāris minūtēm. Pielej klāt tomātu mērci, medu un pieber pēc garšas sāli. Visu nedaudz pasautē, ņem nost no uguns. Uzkarsē katliņā eļļu un liek pa dažiem gabaliņiem, jo liekot pārāk daudz vistas gabaliņi sacepsies vienā lielā gabalā.
Izcepto vistiņu liek uz salvetes lai notek liekā eļļa. Vistu liek klāt tomātu mērcei un apber ar sezamas sēkliņām.