Kas ir "Krēmveida medus"?
Vairākums cilvēku uzskata, ka krēmveida medus ir
putots medus, kā putukrējums, bet tā tas viss nav, jo medū netiek “iesists”
gaiss. Nedaudz aprakstīšu kā mēs un vēl citi biškopji iegūst šo mīksti feino
krēmveida medu.
Kā jau mēs zinām medū notiek dabiskais process,
kristalizēšanās, paliek ciets un ir reizes kad salaužam savu mīļāko karoti, lai
šo medu izdabūtu ārā no trauka priekš savas gardākās tējas. Medus sastāv no glizkozes, saharozes un fruktozes, ilgāk
uzglabājot medū veidojas glikozes un
saharozes rupjie kristāli.
Tad kad medus ir izsviests no kārēm, mēs viņu lejam lielā traukā (maisītājā) un pāris dienas atļaujam pastāvēt, tā lai sāktos kristalizācija. Maisītājā ir izveidotas lielas vertikālas lāpstiņas un uzstādīta automātika, kas šo medu lēnītēm, ik pa laikam apmaisa, tādejādi saberžot lielos kristālus mazākos.
Un lūk šis gardums ir gatavs ikdienas lietošanas, nesalaužot Jūsu mīļākās karotes un varat baudīt savus iemīļotos ēdienus un dzērienus ar krēmveida medu.
Medus lietošana uzlabo
garastāvokli un piedod enerģiju, uzlabo darbaspējas. Ēdiet medu, lai justos
moži un mazāk slimotu!
Ieteicamās devas dienā (vēlams ēst vairākās reizēs):
Bērnam-30gr
Vecākiem cilvēkiem-60gr
Strādājošiem cilvēkiem-90gr
Ieteicams lietot 1,5-2 stundas
pirms ēšanas vai 3 stundas pēc ēšanas, vislabāk-kopā ar siltu novārītu
ūdeni vienādās daļās vai ar tēju vai
pienu, t.i., atšķaidītu. Ja medus izšķīdināts siltā ūdenī, tas samazina kuņģa
skābumu, mazina sāpes (dedzināšanu) un nekairina zarnu traktu, turpretim aukstā
ūdenī šķīdināts medus skābumu pastiprina.